Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013

Μουσικό Πρόγραμμα Γιορτής Χριστουγέννων 2013 στο Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι.

 
Γιορτή Χριστουγέννων 2013 στο Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι.
Μουσικό Πρόγραμμα 

         Μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων υπό την καθοδήγηση και διδασκαλία της κ. Καλλιόπης Μπεκιάρη, καθηγήτριας Μουσικής του σχολείου ερμήνευσαν φωνητικά και ενόργανα, κατά την Σχολική Εορτή των Χριστουγέννων (23-12-2013), χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Συστήθηκαν μουσικά σύνολα (φωνητικά και ενόργανο) τα οποία ερμήνευσαν ελληνικά και ξενόγλωσσα τραγούδια. Στα ξενόγλωσσα τραγούδια υπήρξε συνεργασία της καθηγήτριας Μουσικής του Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι., κ. Καλλιόπης Μπεκιάρη (Π.Ε. 16) με τις καθηγήτριες των Ξένων Γλωσσών και συγκεκριμένα: Για το Ιταλικό τραγούδι με την καθηγήτρια της Ιταλικής Γλώσσας, την κ. Βασιλική Καλαντζή (Π.Ε. 34), για το Γαλλικό τραγούδι με την καθηγήτρια της Γαλλικής Γλώσσας, την κ. Ελένη Χαρτζάβαλου (Π.Ε. 05) και για το Γερμανικό τραγούδι με τις καθηγήτριες της Γερμανικής Γλώσσας κ.κ. Ελένη Γκαδρή και Πανάγιω Παπατόλη (Π.Ε. 07). 
        Η διαθεματική αυτή δράση (αποτέλεσμα διαθεματικής διδασκαλίας)  υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, απέσπασε πάρα πολύ θετικά σχόλια και ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική. Έδωσε  στους μαθητές τη δυνατότητα να επεκτείνουν τη γνωριμία τους με τη μουσική διαφόρων τόπων, παραδόσεων, εποχών και να συνειδητοποιήσουν τον πολιτισμικό ρόλο της μουσικής διαχρονικά και συγχρονικά. Επίσης συνέβαλε στο να διευρυνθούν οι ορίζοντες των μαθητών, οι οποίοι για μια ακόμη φορά διαπίστωσαν ότι ο πολιτισμός είναι ενιαίος και οικουμενικός.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης (Μουσικό μέρος)
ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Θα ερμηνευτούν  με τη συνοδεία μουσικών οργάνων τα εξής τραγούδια:
1. Stille Nacht (γερμανικό τραγούδι)
2. L' enfant au tambour (γαλλικό τραγούδι)
3. Auguri di buon Natale (ιταλικό τραγούδι)
4. Ελάτε να δείτε
5. Οι ποιμένες γονατίζουν
6. Χαίρε η γη
7. Κάλαντα Μοραϊτικα
8. Κάλαντα Μακεδονικά
9. Κάλαντα Πρωτοχρονιάς
         Για τα τραγούδια: Stille Nacht, L' enfant au tambour και Auguri di buon Natale συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί της Γερμανικής Γλώσσας, της Γαλλικής Γλώσσας και της Ιταλικής Γλώσσας με την εκπαιδευτικό της Μουσικής του σχολείου μας.
     Φωνητικά Μουσικά Σύνολα
Μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του σχολείου.
     Ενόργανο Μουσικό Σύνολο
Κιθάρες: Νικόλαος Α.(Γ1), Βασίλειος Β. (Γ1), Φωφώ Ν. (Β2) και Αχιλλέας Π.(Α3)
Κρουστά: Γεώργιος Μπ. (Β3), Κωνσταντίνος Ρ. (Β4)
Αρμόνια: Αθηνά Γκ. (Β2), Καλλιρόη Κ. (Β2), Χρήστος Πλ. (Α3) και η καθηγήτρια Μουσικής του σχολείου μας, κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη.
Μουσική Επιμέλεια, Διδασκαλία και Διεύθυνση Μουσικών Συνόλων (Φωνητικών και Ενόργανου): κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη.

 Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό