Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Animusic

     http://www.dagbooks.com/animusic/main.jpg
 Animusic
          Animusic είναι η συναρπαστική και ευφάνταστη απόδοση της μουσικής σε εικονικά όργανα.  Πρόκειται μια περίπλοκη συγχώνευση μουσικής και visuals που ψυχαγωγεί τους θεατές όλων των ηλικιών.
         Δημιουργήθηκε από τον Wayne Lytle πριν από είκοσι πέντε περίπου χρόνια. Το πρώτο animation μεγάλου μήκους του, με τίτλο "Περισσότερα κουδούνια και σφυρίχτρες" παρήχθη το 1990. Ένα χρόνο αργότερα ο ιδρυτής και ψυχή της «Animusic» W. Lytle λαμβάνει βραβείο από την IBM για το πρώιμο έργο του στη μουσική animation. Το 1995 ο Lytle προσλαμβάνει τον David Crognale να βοηθήσει στην παραγωγή έργου (κινούμενα σχέδια και μουσική) για μια εμπορική επιχείρηση. Από τότε, το δίδυμο εργάζεται ανελλιπώς δημιουργώντας και λειτουργώντας Animusic. Lytle και Crognale σχεδιάζουν τα εικονικά όργανα, τις κινήσεις τους, τα ηχοχρώματα και τις υφές, γράφουν μουσική, και δημιουργούν το λογισμικό που συγχρονίζει τα εικονικά όργανα στη μουσική MIDI.
         Ο  Wayne Lytle και ο συνεργάτης του Dave Crognale, πετυχαίνουν να δημιουργήσουν πρωτότυπες εικονοποιημένες μουσικές, ερμηνευμένες από επίσης πρωτότυπα ψηφιακά μουσικά όργανα. Η μουσική και η εικόνα βασίζονται στην τεχνική του computer animation και των ηλεκτρονικών συνθετητών (3d computer graphics music animation).

Animusic - Pogo Sticks (3:20)


Animusic - Gyro Drums (4:10)

Animusic - Aqua Harp (3:46)