Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Το Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. επισκέπτεται το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ του Β1 του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (ΔΕΠΕΙ)

            Στις 03 Απριλίου του 2014 πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των μαθητών του Β1 του Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων (ΔΕΠΕΙ). Οι μαθητές επισκέφτηκαν τα studio του ραδιοφωνικού σταθμού, ενημερώθηκαν για τις εκπομπές λόγου από τους δημοσιογράφους καθώς και για το πώς εκπέμπει ένας ραδιοφωνικός σταθμός από τους τεχνικούς. Είχαν επίσης τη δυνατότητα  να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε ζωντανή (live) ραδιοφωνική εκπομπή. Ενημερώθηκαν για τις μουσικές εκπομπές καθώς και για τον τρόπο δημιουργίας ενός Μουσικού Αφιερώματος από τους μουσικούς παραγωγούς. Χειρίστηκαν οι ίδιοι οι μαθητές κονσόλες ήχου και ακολούθησε διαλογική συζήτηση (ερωτοαποκρίσεις) με τον υπεύθυνο ροής Προγράμματος καθώςκαι με τους υπευθύνους των διαφόρων τμημάτων του σταθμού. 
          Η επίσκεψη οργανώθηκε από την καθηγήτρια Μουσικής του Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι., κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη. Συνοδοί καθηγητές: κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη, Π.Ε. 16  και η κ. Ελένη Ζήκου, Π.Ε. 02.
         Η δράση αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική για τους μαθητές μιας και τους έδωσε τη δυνατότητα για βιωματική μάθηση και εμπέδωση των όσων διδάσκονται στο μάθημα της Μουσικής. Οι εντυπώσεις τους ήταν άριστες και αυτό διαπιστώθηκε όταν τους ζητήθηκε να τις καταγράψουν (παραγωγή γραπτού λόγου).