Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014

Το Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι. στον Δημοσιογραφικό Όμιλο ΒΗΜΑ


ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ-ΕΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  
του Α3 του Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι στον Δημοσιογραφικό Όμιλο ΒΗΜΑ

         Μετά από αίτημα της εκπαιδευτικού κλάδου Π.Ε. 16 (Μουσικών) κ. Καλλιόπης Μπεκιάρη του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε διδακτική-εκπαιδευτική επίσκεψη στον Δημοσιογραφικό Όμιλο ΒΗΜΑ  (a.c.l. Group) στις 08-04-2014 (ώρες: 10:00-13.15) για τους μαθητές του Α3. Η επίσκεψη αυτή έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής κατά την πιλοτική εφαρμογή των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Γυμνάσιο. Στον Δημοσιογραφικό αυτόν Όμιλο συστεγάζονται 5 ραδιοφωνικοί σταθμοί καθώς και το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι ΒΗΜΑ. Οι μαθητές επισκέφτηκαν τα studio του τηλεοπτικού και των ραδιοφωνικών σταθμών και τους έγινε μία διεξοδική ενημέρωση από τους υπευθύνους των διαφόρων τμημάτων (δημοσιογράφους, μουσικούς παραγωγούς, ηχολήπτες και τεχνικούς). Έμαθαν πώς εκπέμπει ένας ραδιοφωνικός σταθμός και πώς αναμεταδίδει ένας τηλεοπτικός σταθμός καθώς και το πώς ετοιμάζεται μία εκπομπή. Επίσης ενημερώθηκαν για τα μέσα που χρησιμοποιούνται σήμερα καθώς και για τον τρόπο χειρισμού τους.
         Ακολούθησε διαλογική συζήτηση (ερωτοαποκρίσεις). Οι μαθητές έκαναν ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις και εύστοχες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της Διδακτικής-Εκπαιδευτικής Επίσκεψης. Όταν τους ζητήθηκε από την κ. Μπεκιάρη να καταγράψουν τις εντυπώσεις και τα συναισθήματά τους (Παραγωγή γραπτού λόγου) τα σχόλια  ήταν πάρα πολύ θετικά. Όλοι οι μαθητές δήλωσαν εθουσιασμένοι και έγραψαν ότι αποκόμισαν  πολλά ωφέλη από τη επίσκεψη. Η δράση αυτή θεωρήθηκε εξαιρετική και άκρως εποικοδομητική.
         Η επίσκεψη οργανώθηκε από την κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη και συνοδοί καθηγητές ήταν οι κ.κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη (Π.Ε. 16) και  Πανάγιω Παπατόλη (κλάδου Π.Ε. 07).