Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι.

 
ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  ΤΟΥ 1940 στο Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι.

         Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων η σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, η οποία ήταν το αποτέλεσμα διαθεματικής διδασκαλίας. Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και περιλάμβανε ποιήματα, τραγούδια, ομιλία, πεζά κείμενα και οπτικοακουστική εφαρμογή (Παρουσίαση Power Point). Προηγήθηκε η "Γιορτή της Σημαίας", όπου μεταξύ άλλων έγινε ανάγνωση του πρακτικού του σχολείου και ορίστηκαν σημαιοφόροι και παραστάτες. Ακολούθησε η "Γιορτή της 28ης Οκτωβρίου" και στο τέλος έγινε η απονομή αριστείων και βραβείων στους μαθητές/τριες.
         Στην εκδήλωση διαβάστηκαν από μαθητές ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη, του Κωστή Παλαμά, του Άγγελου Σικελιανού, του Κώστα Ουράνη και ανωνύμου. 
        Δύο Μουσικά Σύνολα (Φωνητικό και Ενόργανο) ερμήνευσαν τα εξής τραγούδια: 
1. Η Σημαία, 2. Βροντούν της Πίνδου οι κορφές, 3. Κορόιδο Μουσολίνι, 4. Γλυκιά μου Ελλάδα.
Το φωνητικό Μουσικό Σύνολο αποτελούνταν από μαθητές και μαθήτριες των τριών τάξεων του σχολείου, ενώ το ενόργανο Μουσικό Σύνολο αποτελούνταν από βιολοντσέλο, κιθάρες, κρουστά και αρμόνια. Στο αρμόνιο επίσης συνόδευε και η καθηγήτρια Μουσικής του Π.Π.Γ.Ζ.Σ.Ι., κ. Καλλιόπη Μπεκιάρη, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη σύσταση, τη διδασκαλία και τη διεύθυνση των Μουσικών Συνόλων.
      Επίσης ακούσαμε το χρονικό της ιταλικής επίθεσης, πολεμικά ανακοινωθέντα και παρακολουθήσαμε το έπος του 1940 μέσα από τις γελοιογραφίες της εποχής.
     Τη γιορτή οργάνωσαν οι καθηγητές (αλφαβητικά): Βακατσάς Κων/νος (Π.Ε. 02), Ζωγάκης Ιωάννης (Π.Ε. 08), Καλαντζή Βασιλική (Π.Ε. 34), Μπεκιάρη Καλλιόπη (Π.Ε. 16), Παντούλα Χριστίνα (Π.Ε. 04) και Τσιπλακίδης Ιάκωβος (Π.Ε. 06).

https://drive.google.com/file/d/0BwF-V97wZYLkbHlZdmRfNkRrZ00/edit?usp=sharing

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση